Home | Een Heidewachtel puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Heidewachtel puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Heidewachtel pup is natuurlijk ontzettend schattig om te zien. Toch moet je je goed inlezen in het ras als je besluit een Heidewachtel pup te kopen. Het is namelijk niet de makkelijkste hond om op te voeden. De hond heeft ook een baas nodig die bepaalde eigenschappen bezit.

En je moet je goed realiseren dat een pup opvoeden veel tijd, energie en geduld kost. Als je dat allemaal weet en je wilt nog steeds een Heidewachtel pup? Dan is dit waarschijnlijk de perfecte hond voor jou.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Heidewachtel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Heidewachtel!

Wat kost een Heidewachtel pup?

Voor een Heidewachtel pup betaal je minimaal 1.000 euro. Je koopt dan een pup bij een erkende fokker. Je zult op internet ook pups vinden die minder duur zijn. Maar de kans is groot dat je dan geen raszuivere Heidewachtel koopt. Of dat je met een broodfokker te maken hebt.

Als je een gezonde pup wilt kopen, dan kun je beter de investering van 1.000 euro doen. Een goedkope pup betekent in de meeste gevallen ook meer dierenartskosten als de hond ouder is.

Bijkomende kosten

Naast de aanschaf van je pup, moet je natuurlijk ook nog andere dingen in huis halen voor je pup. Denk hierbij aan een bench, een kussen om op te slapen, of een hondenmand met een kussen.

Maar je hond heeft ook een goed passende halsband en een riem nodig, een drink- en voederbak, speeltjes, een borstel en een kam om de vacht mee te verzorgen. Dit zijn vaak kosten die je jaarlijks moet maken. De halsband moet eens in de zoveel tijd vervangen worden, net zoals zijn kussen, speeltjes en de riem.

Er zijn natuurlijk ook kosten die wekelijks of maandelijks terugkeren. Hierbij moet je denken aan kosten voor voeding van je hond, anti vlooien pillen, ontwormingspillen, kosten voor het laten knippen of plukken van je hond door een professionele hondenkapper. Maar ook dierenartskosten en natuurlijk kosten voor het hondenpension als jij op vakantie gaat. Al met al moet je denken aan jaarlijkse kosten tussen de 1100 en de 1500 euro.

Let op: Het kopen of adopteren van een Heidewachtel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Heidewachtel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een goede fokker vinden

Een goede fokker kun je vinden door advies aan je dierenarts te vragen. Zij kunnen je vaak een lijstje geven met goede en erkende fokkers die je kunt vertrouwen. Ook kun je voor deze adressen vaak terecht bij de rasvereniging.

Het is altijd verstandig om eerst telefonisch contact te zoeken met een fokker. Je kunt dan direct wat meer over het ras te weten komen en je kunt de fokker ook vragen of er een nestje beschikbaar is of gepland is.

Hoe herken je een goede fokker?

Een goede fokker kun je eigenlijk alleen herkennen door een gesprek met hem aan te gaan. Als je een fokker belt, heb je vaak al een goede of een slechte indruk. Toch is het altijd verstandig om ook persoonlijk contact te zoeken met een fokker. Een goede fokker staat er altijd voor open om je te ontvangen. Je kunt dan direct al je vragen aan hem vragen. Hij zal ze graag en met veel liefde beantwoorden.

Als je bij een fokker bent, dan kun je direct kijken hoe het er daar uitziet. Leven de honden in een kennel, of juist in een huiselijke sfeer? En is de moederhond aanwezig? Als dat niet zo is, dan kun je hier beter geen pup kopen. Je hebt dan waarschijnlijk te maken met een broodfokker.

Bij een goede fokker is altijd de moederhond aanwezig. Kijk ook goed naar de pups. Zien ze er gezond, blij en vrolijk uit? Niet te dik, maar ook zeker niet te mager? Een goede fokker kan je ook vaak veel vertellen over de karakters van de pups. Zo kun je een goede keuze maken. Kies altijd een pup die qua karakter ook goed bij jou past.

De eerste dagen met je pup thuis

Dan is eindelijk de dag aangebroken dat je je pup mee naar huis mag nemen. Het liefst wil je natuurlijk je pup aan zoveel mogelijk mensen laten zien. Maar het is verstandiger om hier mee te wachten totdat je pup goed gewend is aan zijn nieuwe omgeving en aan zijn nieuwe baas.

Laat je pup rustig het huis verkennen. Geef hem niet te veel ruimte in een keer. Begin met de woonkamer en breidt langzaam uit naar de andere vertrekken in het huis.

De eerste nacht

Je pup is natuurlijk niet gewend om alleen te slapen. Daarom is het verstandig om de eerste nacht en misschien wel de eerste nachten je pup bij je op de slaapkamer te laten slapen. Je kunt dan de bench naast je bed zetten. Je pup hoort jouw ademhaling en voelt dat je dicht bij bent.

Dit kan hem helpen beter te slapen die eerste nacht. Zet je pup met zijn bench iedere nacht iets verder bij je vandaan. Uiteindelijk kun je de bench buiten je slaapkamer zetten en kan je pup alleen slapen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Heidewachtel

Overweeg je een Heidewachtel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Heidewachtel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een goede opvoeding

Een Heidewachtel heeft een goede, consequente opvoeding nodig. Een opvoeding met zachte hand. Het is een hond met een liefdevol, vrolijk en blijf karakter. De hond is intelligent en leert snel. Hij kan ook snel verveeld raken, dus je moet hem wel voldoende uitdaging bieden.

Zowel mentaal als fysiek. De Heidewachtel staat er ook bekend om dat hij koppig en eigenwijs kan zijn. Daarom is een consequente opvoeding met heel veel geduld zo ontzettend belangrijk.

Een goede socialisatie

Een goede opvoeding kan alleen samen gaan met een goede socialisatie. Als je hond niet goed gesocialiseerd is, dan is het opvoeden van je pup nog lastiger. Neem je pup daarom mee naar verschillende situaties. Laat hem kennismaken met andere honden in een druk park.

Neem hem mee naar een winkelcentrum, of naar het schoolplein van je kinderen. Zorg er wel voor dat je hond nooit in het nauw gedreven wordt of stress ervaart tijdens zo’n situatie. Jij moet altijd het goede voorbeeld geven en laten zien dat je alles onder controle hebt.

Dan geef jij je Heidewachtel de juiste socialisatie die hij nodig heeft. En natuurlijk is een puppycursus erg goed voor zijn socialisatie en opvoeding.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Heidewachtel?

Bekijk dan het Heidewachtel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Heidewachtels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Heidewachtel wilde weten in één compleet e-book!”

Heidewachtel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Heidewachtel!

  • Wil je een Heidewachtel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Heidewachtel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Heidewachtel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Heidewachtel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Heidewachtels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Heidewachtel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Heidewachtel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Heidewachtel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Heidewachtel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!