Home | Prijs Heidewachtel: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Heidewachtel: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je eenmaal hebt besloten dat je een Heidewachtel wilt kopen, dan moet je op zoek naar een fokker. Tuurlijk wil je graag weten wat je moet betalen voor een pup. In de meeste gevallen betaal je minimaal 1.000 euro voor een Heidewachtel pup. Je koopt dan een pup bij een erkende fokker.

Soms krijgt je bij de pup een officieel stamboom document, maar dat is niet in alle gevallen zo. Informeer altijd van tevoren of je een raszuivere Heidewachtel pup koopt of dat het een kruising is met een ander ras.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Heidewachtel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Heidewachtel!

Hoge aanschafprijs

De hoge aanschafprijs van minimaal 1.000 euro voor een pup zal veel mensen ervan weerhouden om een pup bij een erkende fokker te kopen. Als je een pup via een broodfokker koopt, dan kun je die vaak al voor de helft van de prijs ophalen.

Maar wees je ervan bewust dat deze honden vaak zwakker zijn en dat er meer ziekten voorkomen bij honden die van een broodfokker komen. Je zult dan dus in de toekomst hogere kosten hebben voor de dierenarts en eventuele medicatie die je hond nodig heeft.

Bijkomende kosten

De aanschafprijs is één, maar je moet ook rekening houden met de bijkomende kosten. Sommige kosten komen een keer per jaar voorbij, andere kosten zijn wekelijks, zo niet dagelijks. Je moet er rekening mee houden dat een hond minimaal 1500 euro per jaar kost. En dan doe je nog helemaal geen gekke dingen voor je hond.

Let op: Het kopen of adopteren van een Heidewachtel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Heidewachtel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kosten voor voeding

Dagelijks terugkerende kosten zijn de kosten voor voeding van je hond. Je kunt natuurlijk in grootverpakking kopen, dan zijn het misschien maandelijkse kosten, maar je zult je hond iedere dag, twee keer per dag eten moeten geven. Het kwalitatief goede voeding is duur.

Het is wel de beste voeding voor je hond. En het voordeel is dat je hond hier minder van nodig heeft om toch een verzadigd gevoel te krijgen.

Goede voeding is voeding met een hoog eiwitgehalte. Deze voeding is duurder dan andere voeding. Maar door deze voeding aan je hond te geven, bespaar je wellicht op kosten voor de dierenarts, omdat je hond minder slechte voedingsstoffen binnen krijgt.

Kosten een bench

Je hond heeft een bench nodig. Je zult die waarschijnlijk eenmalig moeten aanschaffen. Koop de bench niet te klein, want je pup zal in de eerste maanden flink groeien en het zou zonde zijn als je na vier maanden weer een nieuwe bench moet kopen.

Ook heeft je hond een lekker kussen nodig voor in de bench. Je kunt er van uit gaan dat je minimaal twee keer per jaar een nieuw kussen moet kopen. Want deze slijten snel door het vele wassen en het intensieve gebruik.

Kosten voor een halsband

Je hond heeft ook een goed passende halsband nodig en natuurlijk een riem. Deze zul je vooral in het begin vaak moeten vervangen. Je hond groeit steeds uit zijn halsband en dan zul je een nieuwe moeten kopen. Honden zijn meestal na 1 jaar uitgegroeid.

Dus de halsband die je dan koopt, gaat wat langer mee. Ook zul je vaak verschillende riemen moeten kopen. Een korte riem voor de trainingen en de wandelingen in de stad en een lange riem voor als je met hem het bos in gaat.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Heidewachtel

Overweeg je een Heidewachtel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Heidewachtel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kosten voor de verzorging

Ook de verzorging van je Heidewachtel brengt de nodige kosten met zich mee. Je kunt hierbij denken aan de kosten voor de aanschaf van een borstel om zijn vacht mee te kammen. Maar ook producten om vlooien tegen te gaan en om je hond te ontwormen.

Tenslotte zal je hond ook nog minimaal twee keer per jaar naar de trimsalon moeten om zijn vacht te laten plukken. Dat is ook vaak een flinke kostenpost.

Kosten voor de dierenarts

Kosten die ook onder de verzorging van je hond vallen zijn de kosten voor de dierenarts. Je zult jaarlijks de vaccinaties met je hond moeten halen. Maar houdt er ook rekening mee dat er tandsteen verwijderd moet worden, of dat je hond een keer nagekeken moet worden omdat hij zich ziek voelt.

Je kunt vaak een verzekering afsluiten voor de kosten van de dierenarts. Je betaalt dan maandelijks een bedrag. Maar let wel op dat zo’n verzekering niet alle kosten dekt.

Kosten voor een hondenhotel

Als je op vakantie gaat, kan hond vaak niet mee. Je zult dan een goed hondenhotel voor hem moeten zoeken.

Voor een middelgrote hond betaal je al snel 12 tot 15 euro per dag. Dit kan oplopen tot een flink bedrag als je vaak op vakantie wilt. Houdt hier rekening mee als je besluit een hond te kopen.

Kosten voor training

Een andere grote kostenpost zijn de kosten voor de trainingen met je hond. Je begint vaak met een puppycursus. Maar je zult merken dat alleen die cursus niet voldoende is. Dus je zult ook zeker nog een aantal vervolgcursussen moeten doen. Gemiddeld kost een hondencursus van 10 lessen zo’n 250 euro.

De prijs van een Heidewachtel en alle bijkomende kosten

Al met al is een hond een dure aangelegenheid. Niet alleen qua aanschaf, maar ook als je kijkt naar alle bijkomende en terugkerende kosten. Veel mensen nemen een hond, zonder dat zij zich beseffen dat een hond zeker 100 tot 150 euro per maand zal kosten. Je moet dit geld wel beschikbaar hebben als je besluit een hond te nemen. Gemiddeld wordt de Heidewachtel 12 tot 13 jaar oud. Je zult dus al die jaren voor je hond moeten zorgen.

Uiteraard krijg je ook veel terug van je hond. Het is een maatje, hij brengt gezelligheid en sfeer in huis. En je hond kan echt je hobby zijn. Je kunt natuurlijk besparen op een aantal kosten die zojuist genoemd zijn. Als je zeker weet dat je hond altijd mee kan op vakantie, dan hoef je geen rekening te houden met de kosten voor een hondenhotel.

En als jij een ervaren hondeneigenaar bent, dan kun je wellicht ook besparen op allerlei cursussen die een onervaren baas wel zal moeten doen met de Heidewachtel.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Heidewachtel?

Bekijk dan het Heidewachtel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Heidewachtels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Heidewachtel wilde weten in één compleet e-book!”

Heidewachtel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Heidewachtel!

  • Wil je een Heidewachtel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Heidewachtel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Heidewachtel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Heidewachtel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Heidewachtels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Heidewachtel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Heidewachtel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Heidewachtel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Heidewachtel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!