Home | Heidewachtel herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Heidewachtel herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kan voorkomen dat je je Heidewachtel om bepaalde redenen moet laten herplaatsen. Dat is altijd een hele vervelende situatie. Zowel voor jou als baas, als voor de hond. Als je besluit je hond te laten herplaatsen, dan heb je daar vast goed over nagedacht.

Het is belangrijk dat je weet dat je je hond na een herplaatsing niet meer terug kan krijgen. Een herplaatsing is een definitieve maatregel. Daarom is het niet een beslissing die je ondoordacht moet nemen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Heidewachtel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Heidewachtel!

Redenen voor het laten herplaatsen van een Heidewachtel

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je Heidewachtel wilt laten herplaatsen. Het kunnen persoonlijke redenen zijn, of om gezondheidsredenen. Ook kan er iets in je gezinssituatie dusdanig veranderen, dat er geen plek meer is voor de hond. Maar een allergie in de familie voor honden kan ook voorkomen.

En een andere keer is de reden voor een herplaatsing dat je niet de juiste baas bent voor de hond. Of dat de hond ongewenst gedrag laat zien en dat jij hem dat niet af kunt leren.

Een herplaatsing voorkomen

Uiteraard wil je het liefst kunnen voorkomen dat je je hond moet laten herplaatsen. Als de reden is dat de hond gedrag laat zien dat niet wenselijk is, dan kan een hondenexpert uitkomst bieden. Hij kan je helpen het gedrag van je hond positief te veranderen. Dit kost natuurlijk wel geduld, tijd en energie.

Het gedrag van een hond veranderen is een tijdrovend iets. Ook kan een hondenexpert je helpen met het opvoeden van je hond. In sommige gevallen heeft de Heidewachtel een baas nodig die hem aan kan. Als dat bij jou niet het geval is, dan kan een hondenexpert wellicht helpen. Misschien is herplaatsing van je hond dan niet nodig.

Let op: Het kopen of adopteren van een Heidewachtel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Heidewachtel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe gaat het herplaatsen in zijn werk?

Als er geen andere oplossing is dan je hond te laten herplaatsen, dan is het goed om te weten hoe dat precies in zijn werk gaat. Je kunt je Heidewachtel door een asiel laten herplaatsen, maar soms kan het ook via de rasvereniging. Beide manieren zijn goed. Zowel het asiel als de rasvereniging kan goed met deze honden omgaan. Zij hebben de kennis en de kunde om een goed baasje te vinden voor jouw hond.

Kosten voor het laten herplaatsen van een Heidewachtel

Als je besluit je hond te laten herplaatsen, dan maak je een afspraak bij de instantie die de herplaatsing voor je gaat regelen. Je gaat er naartoe met je hond en ze gaan een gesprek met je aan. Ze willen natuurlijk weten wat de reden is dat je de hond wilt laten herplaatsen.

Maar ze willen ook graag weten hoe het karakter van de hond is. Daar zullen ze je ook veel vragen over stellen. Uiteraard kijken ze ook zelf naar het gedrag van de hond. Dan kun je officieel afstand doen van je hond.

Je vult een formulier in waarin je aangeeft dat je afstand van je hond doet. En daarna draag je je hond over aan de instantie die voor de herplaatsing gaat zorgen. Je moet dan een bepaald bedrag aan die instantie betalen. Vaak ligt dat bedrag rond de 90 euro.

Dit vragen ze zodat het voor mensen niet te makkelijk wordt gemaakt om afstand te doen van een hond. En op deze manier kunnen ze ook voor de hond zorgen, zolang er nog geen baasje is gevonden.

Waar moet je als baas rekening mee houden bij een herplaatsing?

Als je eenmaal besloten hebt dat je je Heidewachtel wilt laten herplaatsen, dan is er geen weg meer terug. Zodra je het formulier hebt ondertekend en hebt betaald, is de hond niet meer van jou.

Jij hebt officieel afstand gedaan van je hond. Je hond is nu eigendom van de instantie die zorgt voor de herplaatsing van jouw hond. Je kunt niet meer terugkomen op je beslissing.
Als je nog een verzekering hebt lopen voor je hond, dan kun je die nu ook direct opzeggen.

Datzelfde geldt voor de hondenbelasting. Die hoef je vanaf de dag dat je je hond af staat niet meer te betalen. Beide zaken zul je zelf op moeten zeggen. Als je hier geen actie voor onderneemt, zal de verzekering doorlopen en zul je ook nog steeds belasting voor je hond moeten betalen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Heidewachtel

Overweeg je een Heidewachtel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Heidewachtel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een herplaatser adopteren

De andere kant van het verhaal is dat je ook een herplaatser kunt adopteren. In de meeste gevallen moet je er wel rekening mee houden dat het niet makkelijk is om een herplaatser in huis te halen. Hoe ouder de hond is, hoe lastiger het soms is. Vooral als het een hond betreft die gedragsproblemen heeft. En dat is meestal het geval bij een herplaatser. Dit soort honden heeft een baas nodig die stevig in zijn schoenen staat.

Een Heidewachtel heeft sowieso een baas nodig die weet hoe hij met honden om moet gaan. Maar een herplaatser heeft nog meer structuur nodig. De hond zul je helemaal moeten heropvoeden. Dat betekent dat dat heel veel tijd, geduld, energie en liefde kost.

Een cursus is daarom ook altijd aan te raden. Je leert hier je hond goed kennen en je hond weet op die manier ook snel wat hij aan jou als baas heeft. Via een cursus leer je allerlei tips en trucs om je hond ongewenst gedrag af te leren.

De juiste baas voor een Heidewachtel

De Heidewachtel is een hond die koppig en eigenwijs kan zijn. Hier moet je als baas mee om weten te gaan. Deze hond heeft een vaste, consequente, maar liefdevolle opvoeding nodig. Een harde manier van opvoeden werkt averechts voor dit ras.

Vergis je niet in de koppigheid van dit ras. Dat heeft menig eigenaar al tot wanhoop gedreven. En dat kan zelfs leiden tot het laten herplaatsen van de hond.

Daarom is het zo belangrijk dat je van jezelf weet of je een geschikte baas bent voor deze hond. De hond heeft een echte leider nodig. En iemand die weet hoe je met dit type hond om moet gaan. Het is een initiatiefrijke jachthond. Het is geen gemakkelijke hond om te trainen.

En dat zorgt er vaak voor dat de hond niet goed opgevoed wordt. Hierdoor gaat de hond ongewenst gedrag laten zien. En dat kan uiteindelijk leiden tot het laten herplaatsen van de hond.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Heidewachtel?

Bekijk dan het Heidewachtel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Heidewachtels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Heidewachtel wilde weten in één compleet e-book!”

Heidewachtel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Heidewachtel!

  • Wil je een Heidewachtel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Heidewachtel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Heidewachtel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Heidewachtel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Heidewachtels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Heidewachtel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Heidewachtel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Heidewachtel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Heidewachtel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!