Home | Heidewachtel uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

Heidewachtel uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Je kunt een Heidewachtel als pup bij een fokker kopen. Maar je kunt ook een hond uit het asiel halen. Een hond uit het asiel halen heeft een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen ten opzichte van een pup bij een fokker kopen.

Voordat je een hond uit het asiel haalt, moet je goed nadenken of je genoeg tijd en kennis hebt om deze hond te trainen en op te voeden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Heidewachtel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Heidewachtel!

Voordelen van de Heidewachtel uit het asiel

Als je een Heidewachtel uit het asiel haalt, dan heeft dit een aantal voordelen. De hond is vaak al wat ouder, dus je hebt niet meer met de puppy-perikelen te maken. Ook is de hond al gewend aan bepaalde dingen en hoef je de hond misschien niet meer alles te leren.

Toch is een oudere hond uit het asiel halen niet altijd een voordeel. Een puppy is beter trainbaar en daarvan weet je precies wat er in zit. Bij een hond uit het asiel weet je dat nooit zeker.

Hij kent de basiscommando’s

Een hond die je uit het asiel haalt is vaak al iets ouder. Hij heeft vaak al een baas gehad en in de meeste gevallen heeft de hond hier ook al de basiscommando’s geleerd. De hond weet wat ‘zit’ en ‘af’ betekent. En hij weet ook vaak wat hij dan moet doen.

Ook heeft zo’n hond al wat gedragsregels geleerd. Zo zal hij niet meer op alles bijten en zal hij minder dingen kapot maken in huis.

Let op: Het kopen of adopteren van een Heidewachtel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Heidewachtel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hij is al zindelijk

Een Heidewachtel uit het asiel is in negen van de tien gevallen ook al zindelijk. De hond weet dat hij zijn behoefte buiten moet doen. Hij zal daarom niet snel in huis een plas doen. De hele fase van zindelijkheidstraining hoef je dus niet meer te doen met je hond.

Hij kan gewoon in je huis zijn, zonder dat jij bang hoeft te zijn dat hij alles onder plast.

Hij kan aan de lijn lopen

Ook kunnen deze honden vaak al redelijk tot goed aan de lijn lopen. Dat zijn ze in de meeste gevallen al gewend van hun vorige baasje. Dus ook dat hoef je je Heidewachtel niet meer te leren als je hem uit het asiel haalt.

Of de hond ook al los kan lopen, dan moet je altijd rustig uittesten. In de meeste gevallen is dat nog een stap te ver. Je zult dat nog met hem moeten trainen.

Nadelen van de Heidewachtel uit het asiel

Een hond uit het asiel halen heeft voordelen, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. En die nadelen zijn vaak niet mild. De honden hebben vaak al een heel verleden achter zich. Ze hebben van alles meegemaakt en die ervaringen neemt de hond mee in zijn verdere leven. Dat kan positief zijn, maar in de meeste gevallen zal dit negatief zijn.

Hij kan gedragsproblemen hebben

Veel van de honden die in het asiel zitten, zijn afgestaan door hun baas omdat zij gedragsproblemen hadden. Nu ligt dat niet altijd aan de hond. In de meeste gevallen zijn deze gedragsproblemen een gevolg van een niet consequente opvoeding van de baas.

De Heidewachtel heeft een baas nodig die consequent is. Hij heeft een echte leider nodig. Als je dat niet kunt doen als baas, dan krijg je een hond die onhandelbaar lijkt. Dat is vaak ook het geval met honden uit het asiel.

Hij kan angsten hebben

Een hond uit het asiel heeft al heel veel meegemaakt. Hij kan hier bepaalde angsten van hebben gekregen. En deze angsten kunnen op verschillende manieren tot uiting komen. Zo kan de hond overmatig blaffen, maar hij kan bijvoorbeeld ook uithalen naar alles en iedereen op straat.

Soms weet het asiel precies waardoor de angst van de hond is ontstaan. Maar in de meeste gevallen is dit giswerk en zul je door veel te trainen met je hond moeten proberen hem van zijn angst te verlossen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Heidewachtel

Overweeg je een Heidewachtel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Heidewachtel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Opvoeden van een Heidewachtel uit het asiel

Als je een Heidewachtel uit het asiel haalt, dan moet je ervan uitgaan dat je de hond weer opnieuw op moet voeden. De hond heeft een consequente opvoeding nodig, met een zachte hand. Jij als baas hebt heel veel tijd en geduld nodig. Je zult maandenlang intensief met je hond bezig moeten zijn als je de hond wilt heropvoeden.

Daarnaast zul jij stevig in je schoenen moeten staan. Want een Heidewachtel opvoeden is geen gemakkelijke taak.

Op cursus gaan met je Heidewachtel

Zodra je de hond uit het asiel hebt gehaald, is het verstandig om direct met je Heidewachtel op cursus te gaan. Op die manier leer jij direct hoe je om moet gaan met de hond. En de hond weet precies wat jij van hem verwacht. Een cursus wordt vaak in je eigen stad gegeven. In heel veel gevallen kun je ook een cursus volgen bij het asiel waar je je hond vandaan hebt gehaald.

De kosten van een hond uit het asiel halen

Een hond uit het asiel mag je niet gratis meenemen. Je moet een bepaald bedrag betalen voor de hond. Dat bedrag is lang niet kostendekkend voor alle kosten die het asiel heeft gemaakt voor de hond. Maar het is een bijdrage. In de meeste gevallen betaal je voor een volwassen hond rond de 90 euro als je hem uit het asiel wilt halen. Een pup is vaak iets duurder.

Overige kosten

Naast deze relatief lage aanschafkosten, moet je ook nadenken over de andere kosten die je zult moeten betalen. Dat zijn kosten voor eten, een bench, een kussen, een halsband, een riem, maar ook kosten voor de dierenarts en voor het hondenhotel als je op vakantie gaat en je hond niet mee kan.

Al met al moet je rekenen op een bedrag tussen de 1.100 en 1.600 euro per jaar voor je hond. Als je hond vaak ziek is, dan komen hier nog dierenartskosten bovenop. En je hond kan soms ook naar de kapper moeten. Ook met die kosten moet je rekening houden. Evenals de kosten voor de hondentraining. Al met al is een hond een dure hobby. Uiteraard krijg je erg veel liefde en vriendschap voor terug.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Heidewachtel?

Bekijk dan het Heidewachtel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Heidewachtels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Heidewachtel wilde weten in één compleet e-book!”

Heidewachtel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Heidewachtel!

  • Wil je een Heidewachtel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Heidewachtel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Heidewachtel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Heidewachtel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Heidewachtels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Heidewachtel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Heidewachtel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Heidewachtel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Heidewachtel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!